Loading Events

Shkolla “Atë Pjetër Meshkalla”

January 24 @ 12:00 pm - 2:30 pm

Bauhaus Shkodra

Me rastin e 100 vjetorit te shkolles revolucionare BAUHAUS, Ambasada Gjermane ne Tirane dhe GO2_Organizate per Planifikim te Qendrueshem Urban organizojne aktivitetin ditor BAUHAUS SHKODRA, me 24 Janar 2020, ora 12,00pm prane ambienteve te Shkolles At Pjeter Meshkalla.
BAUHAUS ishte nje shkolle idesh dhe nje fushe per eksperimentimin ne artet e lira dhe artet e aplikuara, dizajn, arkitekture dhe metoda edukimi. Kjo shkolle arti u hap nga Valter Gropius nga 1919 deri me 1933 dhe kombinoi artizanatin me artet e bukura.

Kjo ditë aktivitetesh në Shkodër kushtuar Bauhaus përfshin tre ngjarje:
• Ekspozitën e autorit Jean Molitor “Bau1haus – një udhëtim fotografik përreth botës”
• Dokumentarin “Bauhaus spirit, 100 years of Bauhaus”
• Leksionin e hapur nga arkitekti Arbër Sadiki: Bauhaus100 – Reflektim analitik dhe përvoja personale

On the occasion of the 100th anniversary of the BAUHAUS a revolutionary School, the German Embassy in Tirana and the GO2_Sustainable Urban Planning Organisation organize the BAUHAUS SHKODRA daily event, on January 24, 2020, at 12.00pm at School Ate Pjeter Meshkalla.
BAUHAUS was a lively school of ideas and a field for experimenting in the free and applied arts, design, architecture and educational methods. It was a German art school operational from 1919 to 1933 that combined crafts and the fine arts.

There are three events dedicated to Bauhaus on this day of activities in Shkoder:
• The exhibition of Jean Molitor “Bau1haus – photographic journey around the world”
• Documentary film “Bauhaus spirit, 100 years of Bauhaus”
• Open lecture by the architect Arbër Sadiki: Bauhaus100 – an analytic reflection and personal experience

Venue

Albania + Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics