Bogova Waterfall & Osumi Canyons - Into Albania Events
Loading Events

Berat, Albania

September 10, 2019 @ 8:00 am - April 30, 2020 @ 5:00 pm

Bogova Waterfall & Osumi Canyons

Buy Tickets

ENGLISH

The TOP destination in Berat for the 3d year now. This is a full day trip that includes 2-3 hours walking in the nature, possibility to taste traditional food and explore the beautiful nature.
The canyon of Osumi River is one of the most spectacular natural attractions of Albania. During spring, high water levels from melting snow make it possible to explore all 26 km of
the canyon from the river. Spring is also the best time to view the many waterfalls in the canyons, which thunder from above as explorers pass below on boats.
The edges of the canyon are notable for its unique ecosystem that preserves the greenery on both sides of canyon year-round. Mediterranean bushes like heath and briar flourish along
with a rich and lively world of flora and fauna.

Bogova is found on the way to the canyons, and from the center of the village until reaching the waterfall there is around 40 min walk. Part of a natural protected area, water fall gives
you a wild life feeling. The water coming down from the rocks has created a natural small pool about 8 meters deep.

Prices include:

  • Private transportation.
  • The accompanying guide.

 


SHQIP

Destinacioni TOP në Berat për vitin e tretë tashme. Ky është një udhëtim ditor i plotë që përfshin 2-3 orë ecje në natyrë, mundësi për të shijuar ushqimin tradicional dhe për të eksploruar natyrën e bukur. Kanioni i lumit Osum është një nga atraksionet natyrore më spektakolare të Shqipërisë. Gjatë pranverës, niveli i lartë i ujit nga shkrirja e borës bën të mundur që të eksplorohen të gjithë 26 km të kanionit nga lumi. Pranvera është gjithashtu koha më e mirë për të parë ujëvarat e shumta në kanione. Skajet e kanionit dallohen për ekosistemin e tij unik që ruan gjelbërimin në të dy anët e kanionit gjatë gjithë vitit. Shkurre mesdhetare lulëzojnë së bashku me një botë të pasur dhe të gjallë të florës dhe faunës.

Bogova gjendet në rrugën për në kanione, dhe nga qendra e fshatit deri në arritjen e ujëvarës ka rreth 40 min shëtitje. Pjesë e një zone të mbrojtur natyrore, rënia e ujit ju jep një ndjenjë të
jetës së egër. Uji që zbret nga shkëmbinjtë ka krijuar një pishinë të vogël natyrore rreth 8 metra të thellë.

 

Çmimet përfshijnë:

  • Transportin privat.
  • Guiden shoqëruese.

 

Disclaimer

IntoAlbania does not operate or own any tours; IntoAlbania do not own any of the third-party providers (tour providers) nor are we under the economic control of any of these third-party providers in our platform. 

Venue

Berat, Albania + Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics