CineClub dell'IIC - Incontri in Biblioteca - Come eravamo '60 - Into Albania Events
Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

January 15 @ 6:30 pm - 8:30 pm

CineClub dell’IIC – Incontri in Biblioteca – Come eravamo ’60

I mostri
Regia: Dino Risi
Con: Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Lando Buzzanca, Marisa Merlini, Rika Dialina, Michèle Mercier
Commedia – Italia 1963, durata 118’, con sottotitoli in Italiano

Il film è articolato su una sequenza di 20 episodi del tutto disgiunti tra loro, ma tutti riferibili a un contesto temporale e geografico uniformi: la Roma dei primi anni sessanta. Tutti gli episodi ruotano intorno a personaggi esemplari, in genere caricaturali, interpretati dai due attori principali, Ugo Tognazzi e Vittorio Gassman.
///
Monstrat
Regjia: Dino Risi
Me: Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Lando Buzzanca, Marisa Merlini, Rika Dialina, Michèle Mercier
Komedi – Itali 1963, kohëzgjatja 118’, me titra në italisht.

Filmi është i ndarë në një sekuencë prej 20 episodesh plotësisht të ndryshme nga njëra-tjetra, por të gjitha lidhen me një kontekst unik kohor dhe gjeografik: Roma e fillimit të viteve gjashtëdhjetë.
Të gjitha episodet rrotullohen rreth personazheve ekzemplarë, përgjithësisht të karikaturuar, interpretuar nga dy aktorët kryesorë, Ugo Tognazzi dhe Vittorio Gassman.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics