CineClub dell'IIC - Incontri in Biblioteca - Come eravamo '60 - Into Albania Events
Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

January 8 @ 6:30 pm - 8:30 pm

CineClub dell’IIC – Incontri in Biblioteca – Come eravamo ’60

Il vigile
Regia: Luigi Zampa
Con: Marisa Merlini, Vittorio De Sica, Mario Riva, Alberto Sordi, Sylva Koscina
Commedia – Italia 1961, durata 109’, con sottotitoli in Italiano

A forza di raccomandazioni un disoccupato riesce a ottenere un impiego come vigile urbano. Dopo una serie di pasticci, richiamato al dovere dai superiori, multa anche il sindaco. Ma invece di elogi, rischia il posto. Riesce a mantenere l’impiego solo dopo aver fatto le sue scuse al sindaco. Quando vede la macchina di quest’ultimo sfrecciare velocissima, non interviene, la macchina esce di strada e finisce in una scarpata.
//
Polici urban
Regjia: Luigi Zampa
Me: Marisa Merlini, Vittorio De Sica, Mario Riva, Alberto Sordi, Sylva Koscina
Komedi – Itali 1961, kohëzgjatja 109’, me titra në italisht

Falë rekomandimeve, një i papunë arrin të sigurojë një vend pune si polic trafiku. Pas një seri telashesh dhe me udhëzime nga eprorët e tij, ai gjobit edhe kryetarin e bashkisë. Por në vend të lëvdatave, ai rrezikon punën. Arrin të mbajë vendin e punës vetëm pasi i kërkon falje kryetarit. Kur sheh përsëri veturën e këtij të fundit duke ecur me shpejtësi, nuk ndërhyn, makina del nga rruga dhe përfundon jashë saj.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics