Loading Events

Reja

July 29 @ 9:00 pm - 10:30 pm

Claudia Cardinale in La pantera rosa

Le Divine del cinema italiano
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

La pantera rosa
Un film di Blake Edwards. Con Peter Sellers, David Niven, Robert Wagner, Capucine, Claudia Cardinale, Brenda De Banzie.
Commedia, 112’, Italia 1963, Audio in Inglese – Sottotitoli in Italiano

La principessa Dala, proprietaria di un magnifico e famoso diamante chiamato la “Pantera Rosa”, sta trascorrendo un periodo di vacanza in un delizioso chalet di montagna. Qui conosce sir Charles Lytton, un aristocratico dongiovanni che inizia a corteggiarla. L’uomo, però, ha una relazione anche con Simone, la moglie di un buffo e stravagante ispettore di polizia, Jacques Clouseau, incaricato di svelare la vera identità di un celebre ladro internazionale ricercato da anni. Quando arriva George, nipote di sir Charles, il giovane si trova di fronte a un’inquietante verità: il ladro ricercato dalla polizia di tutto il mondo è proprio suo zio, che sta architettando il furto del leggendario “Pantera Rosa”. Il colpo non riesce ma zio e nipote finiscono nella rete della polizia, arrestati per un banale incidente d’auto. Al processo il testimone a loro carico è proprio Clouseau. Ma che succederà se Simone e Dala si accorderanno per restituire la libertà a sir Charles e si scoprirà che il diamante è nelle mani dell’ispettore Clouseau?
Si resta a disposizione per ogni eventuale richiesta
//
Perëndeshat e kinemasë italiane
CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë

Pantera rozë
Një film i Blake Edwards. Me Peter Sellers, David Niven, Robert Wagner, Capucine, Claudia Cardinale, Brenda De Banzie.
Komedi, 112’, Itali 1963, Audio në Anglisht – Titra në Italisht

Princesha Dala, pronare e një diamanti të mrekullueshëm dhe të famshëm të quajtur “Pantera Rozë”, po kalon pushimet në një shtëpi të bukur malore. Këtu njihet me Sir Charles Lytton, një aristokrat Don Juan i cili fillon t’i vardiset asaj. Ai gjithashtu ka një marrëdhënie me Simone, gruaja e një inspektori qesharak dhe ekstravagant policie, Jacques Clouseau, i ngarkuar të zbulojë identitetit e vërtetë të një hajduti të njohur ndërkombëtar, në kërkim prej vitesh. Kur vjen George, nipi i Sir Charles, i riu përballet me një të vërtetë shqetësuese: hajduti i kërkuar nga policia në mbarë botën është xhaxhai i tij, i cili po krijon vjedhjen e të famshmes “Pantera Rozë”. Vjedhja dështon, por xhaxhai dhe nipi përfundojnë në rrjetin e policisë, të arrestuar për një aksident banal makine. Në gjyqin e tyre, Clouseau është dëshmitar i tyre. Por çfarë do të ndodhë nëse Simon dhe Dala do të bien dakord për të liruar Sir Charles dhe do të zbulohet që diamanti është në duart e Inspektorit Clouseau?
Në dispozicion për çdo kërkesë të mundshme

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics