Loading Events

Tulla – Culture Center

February 6 @ 8:00 pm - February 27 @ 11:00 pm

Ekspozita Prania e mungeses – Fatlum Doci @Tulla

06 deri 27 shkurt 2019
Hapja ne oren: 20:00

Mungesa është prania më e pushtetshme. Ajo eklipson çdo lloj pranie të rrokshme nga shqisat, çdo gjë që na rrethon.
Pra, piktura e Fatlum Doçit na kujton një botë që po zbehet brenda dhe jashtë qenies.
Në kohë dhe vende të ndryshme njerëzit e kanë shenjuar në forma të ndryshme, si: përrallore, magjike, mitike, legjendare, fantastike, metafizike e kështu me radhë. Ajo që ka rëndësi nuk janë shenjuesit e larmishëm që janë përdorur për këtë botë, pra për mungesën, por vetë ajo, tërheqja e saj e vazhdueshme nga dita dhe nata jonë; reduktimi i saj në iluzion apo makth. E megjithatë mungesa është përsëri aty, ose kudo, duke munguar aq ndjeshëm, sa nuk gjejmë dot fjalët për të…
(Edison Çeraj)

Venue

Rruga Hiqmet Delvina
Tirana, 1000 Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics