Frankofoni : Filmi « Fotokopja » nga Tamer Ashry - Into Albania Events
Loading Events

Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi

March 9 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Frankofoni : Filmi « Fotokopja » nga Tamer Ashry

 Cikli « Kinemaja e Vendeve Frankofone » 
9 mars në orën 19:00 – Akademia e Filmit & Multimedias Marubi
« Fotokopja » nga Tamer Ashry
(2017 – 1orë e 30 minuta – dramë)
Mahmudi është një pensionist që drejton një dyqan të vogël kancelarie në vështirësi financiare. Duke kopjuar dokumente mbi dinozaurët, ai përqendrohet te shkaqet e zhdukjes së tyre. Ai nuk e ka njohur dashurinë më parë dhe tërhiqet një ditë nga sharmi i fqinjës së tij, Safeja, një grua e ve. Me ndihmën e të njohurve të tij, ai përpiqet ta bëjë për vete atë, me anë të kujdesit të vazhdueshëm.
Në gjuhën arabe, me titra në gjuhën frënge / Organizuar nga : Ambasada e Egjiptit
 CINÉMA 
Cycle « cinéma des Pays Francophones »
RDV le 9 mars 2020 à 19h00 – Académie du Film & Multimédia Marubi
Projection du film égyptien « Photocopie » réalisé par Tamer Ashry
(2017 – 1h30 – drame)
Synopsis : Mahmoud est retraité, à la tête d’un petit magasin de photocopies qui connaît des difficultés financières. En copiant des documents sur les dinosaures, il se passionne sur les causes de leur extinction. N’ayant jamais connu l’amour, il tombe un jour sous le charme de sa voisine, Safeya, une veuve. Avec l’aide de son entourage, il tente alors de la séduire en multipliant les attentions délicates.
En arabe sous-titré français / Organisé par : Ambassade d’Egypte

Venue

Rruga Aleksander Moisiu, Nr.78 - Kinostudio
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics