Frankofoni: Filmi « Kënga e detit » nga Tomm Moore - Into Albania Events
Loading Events

Europe House

March 10 @ 6:30 pm - 8:30 pm

Frankofoni: Filmi « Kënga e detit » nga Tomm Moore

 KINEMA 
Cikli « Kinemaja e Vendeve Frankofone »
10 mars në orën 18:30 – Shtëpia e Evropës / EuropeHouse
« Kënga e detit » nga Tomm Moore
(2014 – 1orë e 33 minuta – film i animuar, familje, fantazi)
Ben dhe Maïna jetojnë me babanë e tyre në pjesën e sipërme të një fari, në një ishull të vogël. Për t’i mbrojtur nga rreziqet e detit, gjyshja e tyre i merr me vete që të jetojnë në qytet. Atëherë, Beni zbulon se motra e tij e vogël është selki, një zanë deti kënga e së cilës mund të çlirojë qeniet magjike nga mallkimi që u kishte bërë Shtriga e bufave. Gjatë një udhëtimi fantastik, Benit dhe Maïnës do t’u duhet të përballen me frikën dhe rreziqet si edhe të luftojnë kundër shtrigës për të ndihmuar qeniet magjike të rifitojnë pushtetin e tyre.
Ky bashkëprodhim mes Irlandës, Belgjikës, Danimarkës, Francës dhe Luksemburgut, ka fituar çmimin e filmit më të mirë të animuar në European Film Awards dhe u nominua në të njëjtën kategori për çmimet Césars dhe Oscars.
Shfaqja e filmit do të pasohet nga një pritje me rastin e festës së Shën Patrikut
Në gjuhën angleze, me titra në gjuhën angleze frënge / Organizuar nga : Ambasada e Irlandës, Europe House (Shtëpia e Evropës)
 CINÉMA 
Cycle « cinéma des Pays Francophones »
RDV le 10 mars 2020 à 18h30 – Europe House
Projection du film « Le Chant de la mer » réalisé par Tomm Moore
(2014 – 1h33 – animation, famille, fantastique)
Synopsis : Ben et Maïna vivent avec leur père tout en haut d’un phare sur une petite île. Pour les protéger des dangers de la mer, leur grand-mère les emmène vivre à la ville. Ben découvre alors que sa petite soeur est une selkie, une fée de la mer dont le chant peut délivrer les êtres magiques du sort que leur a jeté la Sorcière aux hiboux. Au cours d’un fantastique voyage, Ben et Maïna vont devoir affronter peurs et dangers, combattre la sorcière pour aider les êtres magiques à retrouver leur pouvoir.
Cette coproduction entre l’Irlande, la Belgique, le Danemark, la France et le Luxembourg a remporté le prix du meilleur film d’animation aux European Film Awards et a été nomminée dans la même catégorie aux Césars et aux Oscars.
La projection sera suivie d’une réception à l’occasion de la Saint Patrick
En anglais sous-titré français / Organisé par : Ambassade d’Irlande

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics