Frankofoni : Prezantim i librit « Tek Frankët» nga Luan Rama - Into Albania Events
Loading Events

Fakulteti i Inxhinierise Matematike & Inxhinierise Fizike

March 11 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Frankofoni : Prezantim i librit « Tek Frankët» nga Luan Rama

 LIBËR 
Prezantim i librit « Tek Frankët » nga Luan Rama
11 mars në orën 17:00 – Universiteti Politeknik i Tiranës, Fakulteti i Inxhinierisë Matematike dhe i Fizikës
Luan Rama, shkrimtar dhe ish-ambasador, do të paraqesë këtë libër në të cilin përshkruan historinë e emigrimit shqiptar në Francë nga shekulli XVI-të deri në ditët tona. Ai i kushton veçanërisht vëmendje shekullit të XX-të, shoqatave dhe gazetave shqiptare në gjuhën frënge, rrymave politike, si edhe emigracionit antifashist, anti-komunist dhe zogist. Autori do të flasë gjithashtu për kontributin e këtij emigracioni në krijimin e urave të reja lidhëse mes Francës dhe Shqipërisë.
Në gjuhën frënge dhe në gjuhën shqipe, pa përkthim / Organizuar nga : Universiteti Politeknik i Tiranës, Qendra e Gjuhëve të Huaja
——
 LIVRE 
Présentation du livre « Chez les Francs » de Luan Rama
RDV le 11 mars 2020 à 17h00 à l’Université Polytechnique de Tirana, Faculté d’Ingénierie mathématique et de Physique
Luan Rama, écrivain et ancien ambassadeur d’Albanie en France, présentera cet ouvrage retraçant l’histoire de l’émigration albanaise en France du XVème siècle à nos jours. Il s’intéressera tout particulièrement au XXème siècle, aux associations et aux journaux albanais en langue française, aux courants politiques et à l’émigration antifasciste, anti-communiste et royaliste. L’auteur parlera aussi de la contribution de cette émigration à la création de nouveaux ponts entre la France et l’Albanie.
En français et en albanais, sans traduction / Organisé par le Centre des Langues étrangères de l’Université Polytechnique de Tirana.

Venue

Rruga Sulejman Delvina
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics