Loading Events

Galeria Kombetare e Arteve

May 27 @ 8:00 am - September 22 @ 5:00 pm

Ekspozita”Best Wishes for 1999″ @Galeria Kombetare e Arteve

Ekspozita “Best Wishes for 1999”, e kuruar nga Arnisa Zeqo.

“Urimet më të mira për 1999-ën” është printuar në një kartolinë përshëndetëse të konceptuar nga artisti Robert Berry. Kjo kartolinë kthehet në një shënim prezantues të një koleksioni të vetëm të bërë bashkë për Galerinë Kombëtare të Arteve nga artisti konceptual Jan Dibbets. Në 1999-ën, ekzaktësisht 20 vite përpara, këto vepra arti erdhën në Tiranë për të gjetur një situatë specifike psiko-gjeografike dhe akustike në qytet. Ekspozita rivendos në skenë këtë koleksion duke adresuar kolapsin e perceptimeve të kohës dhe pikëprerjet mes koleksionit, veprave të artit dhe qytetit të Tiranës.

Urimet më të mira për 1999-ën gjen ritmin e saj pëmes kohës. Ekspozita shpaloset përmes një numri të ngjarjeve, përfshirë takime publike, rituale, performanca, diskutime dhe një programi edukativ.

Punë nga:
Marina Abramović / Pierre Alechinsky / Giovanni Anselmo / Karel Appel / Eduardo Arroyo / Frank Auerbach / John Baldessari / Robert Barry / Georg Baselitz / Ross Bleckner / Stanley Brouwn / Günter Brus / Daniel Buren / Patrick Caulfield / Hanne Darboven / Richard Deacon / Nicola De Maria / Christo and Jeanne-Claude / Jan Dibbets / Helmut Federle / Günther Förg / Leon Golub / Dan Graham / Georg Herold / Damien Hirst / Jenny Holzer / Douglas Huebler / Cristina Iglesias / Alex Katz / Mike Kelley / Mark Kostabi / Konrad Klapheck / Joseph Kosuth / Sol LeWitt / Richard Long / Sarah Lucas / Markus Lüpertz / Brice Marden / Allan McCollum / Guy Mees / Juan Muñoz / Mimmo Paladino / Gilbert & George / Jaume Plensa / Edward Ruscha / Marien Schouten / Thomas Schouten / Richard Serra / Niele Toroni / Toon Verhoef / Didier Vermeiren / Carel Visser / Lawrence Weiner / Jan Voss

…..

Kuratore: Arnisa Zeqo

Arnisa Zeqo është një historiane arti, kuratore dhe edukatore në Amsterdam. Së fundmi (2015 – 2017), ajo ka punuar për ekspozitën ndërkombëtare documenta 14 në qytetet e Athinës dhe Kassel-it; Arnisa ishte përgjegjëse për programet e edukimit (aneducation) në Athinë dhe inicuese e Shoqatës së Miqve të Ulises Carrion-it në “Parlamentin e Trupave”. Arnisa ka bashkë-themeluar hapësirën e artit rongwrong në 2011 në Amsterdam. Arnisa lindi në Tiranë dhe u rrit në Romë.

[EN]

“Best wishes for 1999” is printed in a greeting card made by the artist Robert Barry. This card becomes an introduction note to a collection put together by conceptual artists Jan Dibbets for the National Gallery of Arts. In 1999, exactly 20 years ago the artworks arrived in Tirana to find a very specific psychogeography and soundscape in the city.
The exhibition restages this collection by addressing a collapse of temporalities and touching points between the collection, the artworks and the city of Tirana.

Best wishes for 1999 takes its rhythm through time. It unfolds through a series of public meetings, rituals, performances, discussions and an education program.

Curator: Arnisa Zeqo

Arnisa Zeqo is an art historian, curator and educator based in Amsterdam. She was recently (2015-2017) working for documenta 14 in Athens and Kassel, responsible for the education programs (aneducation) in Athens and initiator of the Society of Friends of Ulises Carrion within the Parlament of Bodies. She co founded the art space rongwrong in 2011 in Amsterdam. She was born in Tirana and grew up in Rome.

Works by:
Marina Abramović / Pierre Alechinsky / Giovanni Anselmo / Karel Appel / Eduardo Arroyo / Frank Auerbach / John Baldessari / Robert Barry / Georg Baselitz / Ross Bleckner / Stanley Brouwn / Günter Brus / Daniel Buren / Patrick Caulfield / Hanne Darboven / Richard Deacon / Nicola De Maria / Christo and Jeanne-Claude / Jan Dibbets / Helmut Federle / Günther Förg / Leon Golub / Dan Graham / Georg Herold / Damien Hirst / Jenny Holzer / Douglas Huebler / Cristina Iglesias / Alex Katz / Mike Kelley / Mark Kostabi / Konrad Klapheck / Joseph Kosuth / Sol LeWitt / Richard Long / Sarah Lucas / Markus Lüpertz / Brice Marden / Allan McCollum / Guy Mees / Juan Muñoz / Mimmo Paladino / Gilbert & George / Jaume Plensa / Edward Ruscha / Marien Schouten / Thomas Schouten / Richard Serra / Niele Toroni / Toon Verhoef / Didier Vermeiren / Carel Visser / Lawrence Weiner / Jan Voss

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, 1001 Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics