Loading Events

Galeria Kombetare e Arteve

January 31 @ 10:00 am - March 31 @ 6:00 pm

Ekspozita “Tirana Patience” @Galeria Kombëtare e Arteve

Deklaratë nga kuratorët e ekspozitës “Tirana Patience” në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë (III)

“Tirana Patience” përfshin punë të koleksionit të Galerisë Kombëtare të Arteve nga:
Abdulla Cangonji
Abdurrahim Buza
Alush Shima
Andon Lakuriqi
Arben Basha
Aristotel Papa
Bajram Mata
Bardhyl Dule
Çlirim Ceka
Dashamir Myftari
Dhimitër Mborja
Edison Gjergo
Fatmir Haxhiu
Franc Ashiku
Fuat Dushku
Guri Madhi
Harrilla Dhimo
Hasan Çapari
Hasan Nallbani
Ismail Lulani
Isuf Sulovari
Jorgji Gjikopulli
Kristaq Rama
Llambi Blido
Lumturi Blloshmi
Mumtas Dhrami
Musa Qarri
Myrteza Fushekati
Nexhmedin Zajmi
Pandeli Lena
Pandi Mele
Petro Kokushta
Rafael Dembo
Sadik Kaceli
Sali Shijaku
Shaban Hysa
Skënder Lako
Skënder Kamberi
Skënder Milori
Sotir Capo
Spiro Kristo
Stavri Çati
Vasil Talo
Vilson Halimi
Vilson Kilica
Zef Shoshi

Ekspozita prezanton komisionime të reja, vepra dhe ndërhyrje performative nga:

Anri Sala
Anna Daučíková
Arnisa Zeqo
Artur Żmijewski
Chto Delat
David Maljković
Doruntina Kastrati
Erëmirë Krasniqi
Gentian Shkurti
Ibrahim Mahama
Iman Issa
Johanna Meyer-Grohbrügge
Kristina Koljaka (1915-2005)
Larion Lozovoy
Noit Banai
Olsi Lelaj
Sezgin Boynik
Thomas Logoreci

Arkitektura e ekspozitës është konceptuar nga Joanna Meyer-Grohbrügge

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, 1001 Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics