Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

April 3 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Il tè nel deserto di Bernardo Bertolucci

Rassegna Bertolucci
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Il tè nel deserto di Bernardo Bertolucci
Con/Me Debra Winger, John Malkovich, Campbell Scott, Veronica Lazar, Nicoletta Braschi.
Drammatico/Dramë, Italia, Gran Bretagna, 1990, 138’, Subt. Inglese/Me titra në anglisht

Due giovani e facoltosi coniugi americani e un loro amico si recano nel Nord Africa. Lui, Port Moresby, musicista a corto d’ispirazione, lei Kit, scrittrice ormai priva d’inventiva. L’amico, George Tunner, è in cerca di avventure. Partendo da Tangeri percorrono un lungo itinerario che li porta nei luoghi dove l’Africa è più ostile. Il viaggio rappresenta una vera e propria traversata della loro esistenza. Mette a nudo l’inconsistenza di una vita senza scopi. Port e Kit finiscono con concedersi entrambi un diversivo extra coniugale. Port rischia il linciaggio da parte dei “protettori” di una prostituta indigena, che lo ha soddisfatto tentando di derubarlo; lei per poco non viene sorpresa dal marito mentre dorme con Tunner. A questo punto tentano di riannodare i loro rapporti e ridestare la passione, durante una passeggiata fra scoscendimenti sassosi. Decidono infine di separarsi da Tunner e si addentrano insieme nel deserto del Sahara…

Dy bashkëshortë të rinj dhe të pasur amerikanë dhe një miku i tyre shkojnë në Afrikën e Veriut. Ai, Port Moresby, muzikant që i mungon frymëzim, ajo Kit, shkrimtare tashmë pa fantazi. Miku, George Tunner, është në kërkim të aventurave. Duke u nisur nga Tangieri, ata përshkojnë një itinerar të gjatë që i çon në vende ku Afrika është më armiqësore. Udhëtimi përfaqëson një rrugëtim të vërtetë të ekzistencës së tyre. Ai zbulon mospërputhjen e një jete pa qëllime. Port dhe Kit të dy përfundojnë duke devijuar nga jeta bashkëshortore. Port rrezikon linçimin nga “mbrojtësit” e një prostitute indigjene, të cilët e kënaqën atë duke tentuar ta vidhnin; ajo për pak sa nuk u kap nga bashkeshorti ndërsa flinte me Tunner. Në këtë pikë ata përpiqen të rilidhin marrëdhënien e tyre dhe të zgjojnë pasionin, gjatë një shëtitje në mes të shpatave gurore. Më në fund vendosin të ndahen nga Tunner dhe të shkojnë së bashku në shkretëtirën Sahara ..

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics