Loading Events

Kinema Millennium

October 15 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Korridoreve

Netëve, në supermarket diku në Gjermaninë Lindore gjendet Kristiani midis rafteve shumë të ngarkuara. Në punën e tij të re si ekspert logjistike në magazinë në sektorin e pijeve ai mbush ato çka janë shitur gjatë ditës. Bruno një ish shofer për transporte të largëta që ka jetuar në RDGJ kujdeset për Kristianin e heshtur. Sytë e Kristianit ndeshin gjithnjë Marionin midis hapësirave në raftin me mallra. Marion është kolegia e re e sektorit të ëmbëlsirave. Por shpresat për flirtim gjatë pushimit do të shkatërrohen pasi Kristiani mëson se Marioni është e martuar. Më pas shfaqen rastësisht shokët nga e kaluara e tij e errët dhe e rrezikojnë jetën e tij të re dhe papritur Bruno është zhdukur.

KORRIDOREVE është një film për pasojat e mëvonshme të ribashkimit gjerman. Një film që reflekton më shumë se vetëm për kthesën gjermane. Vendi i punës së njerëzvë të rropatur nga puna është midis korridoreve të mallrave, në të cilat ata rrezikojnë të humbasin jetën nga paletat e mbushura me mallra

Ky aktivitet është pjesë e Tetorit Gjermani 2019 „Gur-gur bëhet URË“. Të gjitha aktivitetet mund të gjenden në faqen tonë të internetit: www.tetori-gjerman.com dhe në aplikacionin tonë, të cilin mund t’a shkarkoni nëpërmjet këtij Linku: https://qrco.de/tetorigjerman
Gjuha: gjermanisht me titra në gjuhën shqipe
Hyrja e lirë!

Nachts, im Supermarkt irgendwo in Ostdeutschland, ist Christian zwischen Schwerlastregalen unterwegs. In seinem neuen Job als Lagerlogistiker in der Getränkeabteilung füllt er auf, was tagsüber verkauft wurde. Bruno ein ehemaliger Fernfahrer, der in der DDR gelebt hat, kümmert sich um den stillen Christian. Durch die Lücken im Warenregal treffen Christians Augen immer wieder auf Marion, die junge Kollegin aus der Süßwarenabteilung. Die Hoffnungen des Pausenkaffeeflirts zerschlagen sich allergings als Christian erfährt, dass Marion verheiratet ist. Dann tauchen zufällig Freunde aus Christians dunkler Vergangenheit auf und bringen sein neues Leben in Gefahr und plötzlich ist Bruno verschwunden.

IN DEN GÄNGEN ist ein Film über die Spätfolgen der deutschen Wiedervereinigung. Ein Film der dabei aber mehr als nur über die deutsche Wende nachdenkt: Der Arbeitsplatz der hart schuftenden Menschen ist zwischen den Warengängen, in denen sie Gefahr laufen, von Paletten voller Güter erschlagen zu werden.

Diese Veranstaltung ist Teil des Deutschen Oktobers 2019 „von MAUERN zu BRÜCKEN“. Alle Veranstaltungen finden Sie auf unserer Webseite: www.tetori-gjerman.com und in unserer App, die Sie unter folgendem Link downloaden können: https://qrco.de/tetorigjerman
Sprache: Deutsch mit albanischen Untertiteln
Eintrit frei!

Venue

Murat Toptani
Tirana, 1000 Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics