Loading Events

Teatri Kombetar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

December 20, 2018 @ 7:00 pm - December 23, 2018 @ 8:30 pm

Kreolët e Ballkanit

Kreolët e Ballkanit

Histori dashurie, Aksion, Dramë
Vjen në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” drama shqip me autor dhe regjisor Enver Petrovci.
Kjo dramë e shkruar dhjetë vite para luftës në Kosovë duke i parashikuar saktë ngjarjet e kësaj lufte ndodhur para dhe pas saj.
Autori ka bërë pjesë të këtij teksti çdo emocion njerëzor si dashurinë, lumturinë, hakmarrjen, tradhëtin, por edhe shpresën për një botë më të mirë, për një atdhe më të dashur i cili ka nevojë të ul në prehërin e tij: dashurinë, fitoren dhe lumturinë…
Vetë autori thotë: Bota përbëhet prej të papërcaktuarave, disa luftojnë për shpirtin dhe të tjerë për tokën.

Autor dhe regjisor: Enver Petrovci
Skenograf: Beqo Nanaj
Kostumografe: Sofi Kara
As/regjisor: Enkeleda Fishekaj
Me aktorët: Agron Shala, Elidon Alika, Kristian Koroveshi, Kriks Dumo, dhe Vanesa Petrovci

Venue

Rruga Murat Toptani (0.31 mi)
Tirana, Tirana 1001 Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics