Kuçedra - ekspozitë me fotografi - Into Albania Events
Loading Events

Tulla – Culture Center

January 15 @ 5:30 pm - January 31 @ 7:30 pm

Kuçedra – ekspozitë me fotografi

EcoAlbania dhe Instituti I Studimeve Antropologjike dhe Hapsinore, Qendra Kërkimore Sllovene e shkencave dhe artit, do të mbajnë hapjen e ekspozitës me fotografi “Kuçedra – jeta në lumin e fudnit të egër në Evropë” në Qendrën Kulturore “Tulla”, Tiranë. Ekspozita e fotografit amerikan Nick St.Oegger dokumenton lumin Vjosa, një nga lumenjtë e fundit të egër të Evropës. Përmes fotove të peizazheve dhe njerëzve të Vjosës, projekti paraqet një portret të këtij mjedisi unik, i cili kërcënohet nga planet për të ndërtuar disa hidrocentrale të mëdha.

EcoAlbania and Institute of Anthropological and Spatial Studies ZRC SAZU, Research Centre of the Slovenian Academy of Sciences and Arts, will host the opening of the photo exhibition “Kuçedra – portraits of life on Europe’s last wild river” at Tulla Centre, Tirana. The exhibition by American photographer Nick St.Oegger documents the Vjosa river, one of Europe’s last wild and free flowing rivers. Through photos of the landscapes and people of the Vjosa, the project shows a portrait of this unique environment, which is threatened by plans to build several large hydropower dams.

Venue

Rruga Hiqmet Delvina
Tirana, 1000 Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics