Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

December 12 @ 6:30 pm - 8:30 pm

La cena di Natale di Marco Ponti @ Istituto Italiano di Cultura

Rassegna: Fra cinema e cibo
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

La cena di Natale di Marco Ponti
Regia: Marco Ponti
Con: Riccardo Scamarcio, Laura Chiatti, Michele Placido, Maria Pia Calzone, Antonella Attili
Commedia – Italia, 2016, 95’, subt in inglese

Polignano a mare, vigilia di Natale. Chiara è incinta all’ottavo mese ma il marito Damiano non la smette di fare il cretino con le altre: in particolare la vorace Debora, che lo tempesta di telefonate ed esige appuntamenti. Nel frattempo Don Mimì, padre di Damiano, e Ninella, madre di Chiara, coltivano il sogno di partire insieme per una vacanza a Parigi e coronare il loro amore mai consumato, dato che Mimì ha sposato per convenienza l’arida e avida Matilde. Ma da uomo debole (tale padre, tale figlio) prima di congedare la legittima consorte Mimì le regala un anello con smeraldo e la donna decide di festeggiare questa testimonianza di “amore eterno” con una sontuosa cena della vigilia (anche se Polignano “non è mica Bari, e la cena della viglia non si fa”) che servirà a sbattere in faccia a Ninella la buona riuscita del suo matrimonio…
//
Polignano në det, prag Krishtlindjesh. Chiara është shtatzënë në muajin e tetë, por burri i saj Damiano nuk ndalet së bërë idiotin me të tjerat: në veçanti me të pangopurën Debora, e cila e çmend me telefonata dhe pretendon takime. Ndërkohë Don Mimì, i ati i Damiano-s dhe Ninella, e ëma e Chiara-s, kultivojnë ëndrrën për të shkuar së bashku me pushime në Paris dhe për të kurorëzuar dashurinë e tyre asnjëherë të konsumuar, pasi Mimì është martuar për interes me shterpën dhe lakmitaren Matildë. Por nga një njeri i dobët (si i ati dhe i biri) para se të ndahet nga gruaja e tij e ligjshme, Mimì i dhuron asaj një unazë me smerald dhe gruaja vendos ta kremtojë këtë dëshmi të “dashurisë së përjetshme” me një darkë luksi në prag të Krishtlindjeve(edhe pse Polignano “nuk është Bari, dhe darka e vigjiljes nuk bëhet”) që do të shërbejë për t’i përplasur në fytyrë Ninella-s suksesin e martesës së saj.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics