Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

January 16 @ 6:30 pm - 8:30 pm

La comare secca di Bernardo Bertolucci

Rassegna Bertolucci
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

La comare secca di Bernardo Bertolucci
Con/Me Marisa Solinas, Allen Midgette, Giancarlo De Rosa, Alfredo Leggi, Gabriella Giorgelli.
Drammatico/Dramë, Italia, 1962, 100’

Uccidono una mondana in riva al Tevere. La polizia comincia a tartassare le persone (ruffiani, ladri, ragazzi di vita) viste sul luogo nelle ore dell’omicidio. Accusati da un vagabondo, due minorenni sono presi dal panico e scappano. Nella fuga uno muore. Il vero colpevole verrà scoperto solo alla fine. Esordio del ventitreenne Bertolucci, sotto l’ala di Pasolin

Vrasin një personazh të shoqërisë së lartë në bregun e Tevere-s. Policia fillon të persekutojë njerëzit (grabitësit, hajdutët, djemtë që u pëlqen jeta) të parë në atë vend në orën e vrasjes. Të akuzuar nga një endacak, dy të mitur i kap paniku dhe ia mbathin. Gjatë ikjes njëri vdes. Fajtori i vërtetë do të zbulohet vetëm në fund. Debutimi i njëzet e tre vjeçarit Bertolucci, nën hijen e Pasolini-t.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics