Loading Events

Gallery 70 Contemporary Art

October 21 @ 6:00 pm - November 15 @ 5:00 pm

Martin Stommel | Lust and Expectation

Vernisage, E hene 21 tetor 2019 ora 18:00 me pranine e artistit

Ekspozimi i një përzgjedhjeje të veprave të Stommel-it në Gallery70 në Tiranë është frymëzuar nga bota e kërcimit dhe lëvizjes. “Shformimi i trupit, qoftë ky në veprim apo në gjendje qetësie, përmban për mua esencën e natyrës njerëzore dhe gjendjes emocionale. Trupi i spërdredhur është një subjekt elegant, ai është i bukur dhe përcjell gjithashtu bukuri. Dhe akti i admirimit të bukurisë është një luftë plot epsh dhe pritshmëri. Ajo është për ne një kujtim, një shpirt që na prek nga e shkuara e largët, ndoshta diçka e ngjashme si “Epoka e Artë”, thotë Stommel.
Martin Stommel lindi në vitin 1969 në qytetin e Bonn-it. Në vitet 1994 -1997 Stommel studioi fillimisht në Akademinë Shtetërore të Arteve në Mynih. Në 1988 ai i transferoi studimet në Universitetin e Arteve në Berlin (UdK). Në vitet 2001-2007 Stommel ra në kontakt me botën e cirkut, çka e shtyu atë të realizonte një seri pikturash dhe grafikash të artistëve të cirkut si dhe skenave në arenën e cirkus. Ai portretizoi klounët më të njohur të kohërave tona si Oleg Popov, Francesco Caroli, David Larible ose Fumagalli, sidomos në bashkëpunim me Bernhard Pauls Circus Roncalli.
Veprat e Stommel-it ndodhen në shumë hapësira publike dhe në mjaft koleksione private. Gallery70 dhe Ambasada Gjermane në Tiranë sjellin disa vepra të tij, bashkë me vetë artistin në Tiranë. Të gjithë të interesuarit janë të ftuar përzemërsisht në hapjen e ekspozitës si dhe në bisedën me artistin.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri më 15.11.2019

Ky aktivitet është pjesë e Tetorit Gjermani 2019 „gur-gur bëhet URË“. Të gjitha aktivitetet mund të gjenden në faqen tonë të internetit: www.tetori-gjerman.com dhe në aplikacionin tonë, të cilin mund t’a shkarkoni nëpërmjet këtij Linku: https://qrco.de/tetorigjerman

“LUST AND EXPECTATION” AUSSTELLUNG VON MARTIN STOMMEL

Die Ausstellung einer Auswahl Stommels Werke in der gallery70 in Tirana ist von der Welt des Tanzes und der Bewegung inspiriert: „Die Verzerrung des Körpers, egal ob in Aktion oder in Ruhe, trägt für mich die Essenz der menschlichen Natur und des Geisteszustands. Der verdrehte Körper ist ein feines „Sujet“, er ist schön und er fühlt sich auch schön an. Und der Akt der Bewunderung der Schönheit ist ein Kampf voller Lust und Erwartung. Sie ist für uns eine Erinnerung, ein Geist, der uns aus ferner Vergangenheit berührt, vielleicht so etwas wie das Goldene Zeitalter“, so Stommel.

Martin Stommel wurde 1969 in Bonn geboren. Von 1994 bis 1997 studierte Stommel zunächst an der Staatlichen Akademie der Künste in München. 1998 wechselte er an die Universität der Künste Berlin (UdK). In den Jahren 2001 bis 2007 kam Stommel mit der Welt des Zirkus in Kontakt, was zu einer Reihe von Gemälden und Zeichnungen von Zirkusartisten und Szenen im Zirkusring führte. Er porträtierte die berühmtesten Clowns unserer Zeit wie Oleg Popov, Francesco Caroli, David Larible oder Fumagalli, insbesondere in Zusammenarbeit mit Bernhard Pauls Circus Roncalli.

Stommels Werke finden sich an vielen öffentlichen Orten und in mehreren privaten Sammlungen. Die gallery70 und die Deutsche Botschaft Tirana bringen einige Werke zusammen mit dem Künstler nach Albanien. Alle Interessierten sind herzlich zur Eröffnung der Ausstellung und auch zum Gespräch mit dem Künstler eingeladen.

Die Ausstellung wird bis zum 15.11.2019 gezeigt.

Diese Veranstaltung ist Teil des Deutschen Oktobers 2019 „von MAUERN zu BRÜCKEN“. Alle Veranstaltungen finden Sie auf unserer Webseite: www.tetori-gjerman.com und in unserer App, die Sie unter folgendem Link downloaden können: https://qrco.de/tetorigjerman

Eintritt frei!

Venue

Rruga Abdi Toptani
Tirana, 1001 Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics