Nata e Kinemasë - Delegacioni / Movie Night - The Delegation - Into Albania Events
Loading Events

Europe House

February 5 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Nata e Kinemasë – Delegacioni / Movie Night – The Delegation

Këtë të mërkurë, në orën 18:00, në Shtëpinë e Evropës do të shfaqet filmi “Delegacioni”, me regji të Bujar Alimanit, i ndjekur nga një diskutim i hapur me pjesëmarrjen e Ndriçim Xhepës, një nga aktorët kryesorë.
Në fillim të viteve ’90, Partia Komuniste u përpoq të rregullonte imazhin e saj. Kur një delegacion i deputetëve të Parlamentit Evropian viziton vendin, njëri nga të ftuarit dëshiron të takojë një ish-student, tashmë në burg për arsye politike.
“Delegacioni” përmban një kast të jashtëzakonshëm aktorësh dhe vëzhgim të ndjeshëm dhe sarkastik të luftërave të pushtetit në epokën e komunizmit.

This Wednesday, at 18:00, Europe House will be showing “The Delegation”, a movie directed by Bujar Alimani, followed by an open talk with the participation of Ndriçim Xhepa, one of the main actors.
In the early Albanian 90s, the Communist party tried to spruce up its image. When a delegation of Members of the European Parliament visits the country, one of the guests wishes to meet a former fellow student, now in prison for political reasons.
“The Delegation” features an outstanding ensemble of actors and sensitive and sarcastic observation of the power struggles in the era of communism.

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics