Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

April 17 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Qualcosa di nuovo di Cristina Comencini

Rassegna “Terapia di coppia“
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Qualcosa di nuovo di Cristina Comencini
Con/Me Paola Cortellesi, Micaela Ramazzotti, Eduardo Valdarnini, Eleonora Danco.
Commedia/ Komedi – Italia, 2016, 93’, Subt. Inglese/Me titra në Anglisht

Il film vede protagoniste Lucia e Maria due amiche che si conoscono da sempre ma che non potrebbero essere più diverse una dall’altra. Lucia ha chiuso col genere maschile, Maria invece non riesce proprio a farne a meno. Una sera nel suo letto capita (finalmente!) l’Uomo perfetto. Bello, sensibile, appassionato, maturo. Il mattino però porta con sé incredibili sorprese e, tra equivoci, grandi bugie e piccoli abbandoni, Lucia e Maria si prenderanno una bella vacanza da se stesse. Forse quel ragazzo (Eduardo Valdarnini) incontrato per caso è davvero l’Uomo che tutte cercano perché con le sue semplici teorie riesce a fare la vera radiografia delle loro vite, a buttare all’aria abitudini e falsi miti e a rivoluzionare ogni desiderio e ogni certezza.

Në film protagoniste janë Lucia dhe Maria dy mikesha që njihen prej kohësh por që nuk mund të jenë më shumë se kaq të ndryshme njëria nga tjetra. Lucia e ka mbyllur me gjininë mashkullore, ndërsa Maria thjesht nuk mund të bëjë pa ta. Një mbrëmje në shtratin e saj vjen (më në fund!) Njeriu i përsosur. I bukur, i ndjeshëm, i pasionuar, i pjekur. Por mëngjesi sjell surpriza të pabesueshme dhe, mes keqkuptimeve, gënjeshtrave të mëdha dhe braktisjeve të vogla, Lucia dhe Maria do të marrin një pushim të gjatë nga njëra tjetra. Ndoshta ai djali (Eduardo Valdarnini) i takuar rastësisht është me të vërtetë Njeriu që të gjitha e kërkojnë sepse me teoritë e tij të thjeshta arrin të bëjë radiografinë e vërtetë të jetës së tyre, të heqin dorë nga zakonet dhe mitet e rreme dhe të revolucionojnë çdo dëshirë dhe çdo siguri.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics