Loading Events

Zeta Gallery

October 10 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Screening | The Invisible Frame

[ scroll down for the English version ]
Projeksion filmi | The Invisible Frame / Korniza e padukshme

ZETA ka kënaqësinë t’ju ftojë në projeksionin e filmit dokumentar:
The Invisible Frame / Korniza e padukshme

Regjia: Cynthia Beatt
87 min, me ngjyra, 2009
Gjuha: gjermanisht me titra anglisht

Ditën e enjte, 10 tetor 2019
Ora 19:00
Vendi: Zeta Galeri
Hyrja: falas

Ky projeksion është në vazhdim të bashkëpunimit me Goethe – Zentrum Tiranë, ku një artist bashkëkohor shqipëtar është ftuar për të përzgjedhur një film nga arkiva e filmit e Goethe – Institut dhe të prezantojë zgjedhjen e tij për publikun e ZETA’s. Artisti i ftuar, që ka përzgjedhur filmin dokumentar, është Matilda Odobashi.

Në vitin 1988, Cynthia Beatt dhe Tilda Swinton me biçikletat e tyre, u nisën në një aventur në një territor relativisht të panjohur. Ato i dhanë biçikletës përgjatë gjithë perimetrit të Murit të Berlinit me qëllim dokumentimin e vëndeve që kaluan, por edhe për të kapur pamje introspektive të Berlinit Perëndimor si edhe pamje mbi mur të Berlinit Lindor. Në këtë mënyrë erdhi filmi “Çiklizmëm përgjatë kornizës”.
Sot, “Çiklizmëm përgjatë kornizës” ruhet si një dokument unik historik. Tilda Swinton, e cila u nominua për Oscar vitin e kaluar, është një aktore veçanërisht e njohur dhe me famë botërore, gjithashtu edhe për zgjedhjen e saj jo ortodoske të roleve. Tilda Swinton dhe Cynthia Beatt tani kanë shfrytëzuar rastin që t’i japin sërisht biçikletave në të njëjtën linjë që muri dikur kishte ndarë Berlinin në “Kornizën e padukshme”.

Biografia
Cynthia Beatt lindi në 12 nëntor 1949, Jamaica. Ka studiuar për art në Angli dhe më pas ka udhëtuar përgjatë Evropës Lindore: në Kurdistan, Irak, Iran, Afganistan dhe në Indi; tashmë ajo jeton në Berlin që prej vitit 1975. Ajo është një regjisore dhe aktore e njohur për: Study of an island (1979); Heart of Light (1985-86); The Party: Nature Morte (1991); Cycling the frame (1988); The Invisible Frame (2009); A house in Berlin (2014).

—-

Screening | The Invisible Frame

ZETA is pleased to invite you to the screening of:

Cycling the Frame -The Invisible Frame
Director: Cynthia Beatt
color, 87 min., 2009

Date: Thursday, October 10, 2019
@ 19:00
Place: ZETA Gallery
Admission: free

This screening is in continuation of a project in collaboration with Goethe Zentrum Tirana, where one contemporary Albanian artist is invited to select a film from the film archive of Goethe Institute and to present his choice to ZETA’s public. The guest artist, who has selected the film, is Matilda Odobashi.

In 1988, Cynthia Beatt and Tilda Swinton set off on their bikes, adventuring into relatively unknown territory. They cycled along the perimeter of the Berlin Wall with the intention of documenting the places they passed, but also to capture an introspective view of West Berlin and the view over the wall towards East Berlin. And thus came about the film ‘Cycling the Frame’.
Today, ‘Cycling the Frame’ stands out as a unique historical document. Tilda Swinton, who was awarded an Oscar last year, is a particularly popular and world-famous actress, renowned for her unorthodox choice of roles. Tilda Swinton and Cynthia Beatt have now taken the opportunity to cycle the very same line that the wall once cut through Berlin in ‘The Invisible Frame’.

Biography
Cynthia Beatt, born and grew up in Jamaica, in November 12, 1949. Studied art in England and than traveled a year through the Middle East, Iraq, Kurdistan, Iran, Afghanistan and India. Based in Berlin in 1975. She is a well known director and actress for some her work: Study of an Island (1979); Heart of Light (1985-86); The Party: Nature Morte (1991); Cycling the frame (1988); The Invisible Frame (2009); A house in Berlin (2014).

Venue

Rruga Abdyl Frasheri
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics