Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

September 16, 2019 @ 9:00 am - 10:30 pm

Silvana Mangano in Riso Amaro

Le Divine del cinema italiano
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

DOUBLE BILL!

ore 21.00 @Reja – Riso Amaro
Un film di Giuseppe De Santis. Con Vittorio Gassman, Doris Dowling, Raf Vallone, Silvana Mangano.
Drammatico, 105’, Italia 1949, Audio in Italiano – Sottotitoli in Inglese

Un bandito, aiutato da una bella complice, ruba una collana; poi, per sfuggire alla polizia, i due si aggregano a un gruppo di mondine. Il furfante, scoperto che il gioiello è falso, vuole rifarsi rubando il riso e, a tal fine, seduce una delle ragazze, ma il colpo andrà male: troverà tragica morte per l’intervento di un onesto sergente dell’esercito e della complice redentasi. La mondina, scoperto d’essere stata ingannata, si suicida.
Si resta a disposizione per ogni eventuale richiesta
//
Perëndeshat e kinemasë italiane
CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë

DOUBLE BILL!

ora 21.00 Reja.al – Oriz i hidhur
Një film i Giuseppe De Santis. Me Vittorio Gassman, Doris Dowling, Raf Vallone, Silvana Mangano.
Dramë, 105’, Itali 1949, Audio në Italisht – Titra në Anglisht

Një bandit, i ndihmuar nga një bashkëpunëtore e bukur, vjedh një gjerdan; pastaj, për t’i shpëtuar policisë, të dy i bashkohen një grupi puntoresh në orizore. Banditi, pasi zbulon se xhevahiri është i rremë, dëshiron të rimëkëmbet duke vjedhur orizin dhe, për këtë qëllim, josh një nga vajzat, por do t’i shkojë keq: ai do të gjejë vdekjen tragjike nga ndërhyrja e një rreshteri të ndershëm të ushtrisë dhe bashkëpunëtores së të tij. Punëtorja e orizores pasi zbulon se është mashtruar, kryen vetëvrasje.
Në dispozicion për çdo kërkesë të mundshme

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics