Loading Events

Reja

September 9 @ 9:00 pm - 10:30 pm

Sophia Loren in Bianco, rosso e …

Le Divine del cinema italiano
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Bianco, rosso e …
Un film di Alberto Lattuada. Con Adriano Celentano, Sophia Loren, Fernando Rey, Juan Luis Galiardo, Giuseppe Maffioli, Sergio Fasanelli.
Commedia, 96’, Italia 1972, Audio in Italiano e Sottotitoli in Inglese

Dopo molti anni passati in Libia, suor Germana ritorna in Italia e si trasferisce in un ospedale della Lombardia, a Lodi. Qui tutti i pazienti le vogliono bene e la considerano una vera amica, ad eccezione di Annibale Pezzi, un comunista poveraccio che occupa abusivamente un letto di corsia perché non ha una casa dove andare.
Sulle prime pare che tra suor Germana e Annibale non ci sia proprio verso di attaccar bottone, ma pian piano, seppure di pensieri sia politici che sociali diversi, Annibale e Germana si innamorano l’uno dell’altra. Lasciato l’ospedale, Annibale vi viene nuovamente ricoverato dopo essere rimasto gravemente ferito durante una manifestazione sindacale, e vi muore assistito da suor Germana.
Si resta a disposizione per ogni eventuale richiesta
//
Perëndeshat e kinemasë italiane
CineClub i Institutit – Takime në Bibliotekë

E bardhë, e kuqe dhe …
Një film i Alberto Lattuada. Me Adriano Celentano, Sophia Loren, Fernando Rey, Juan Luis Galiardo, Giuseppe Maffioli, Sergio Fasanelli.
Komedi, 96’, Itali 1972, Audio në Italisht dhe Titra në Anglisht

Pas shumë vitesh të kaluara në Libi, Motër Germana kthehet në Itali dhe trasferohet në një spital të Lombardisë, në Lodi. Këtu të gjithë pacientët e duan dhe e konsiderojnë një mikeshë të vërtetë, me përjashtim të Annibale Pezzi, një komunist i varfër që zë ilegalisht një shtrat sepse nuk ka shtëpi ku të shkojë.
Në fillim duket se midis motër Germana dhe Annibale nuk ka asnjë lloj mundësie që të kuptohen, por ngadalë, ngadalë, edhe pse me mendime të ndryshme politike dhe shoqërore, Annibale dhe Germana bien në dashuri me njëri-tjetrin. Pasi largohet nga spitali, Annibale shtrohet përsëri në spital, pasi plagoset rëndë gjatë një demonstrate sindakale dhe vdes nën kujdesin motër Germana-s.
Në dispozicion për çdo kërkesë të mundshme

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics