Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

April 24 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Sotto una buona stella di Carlo Verdone

Rassegna “Terapia di coppia“
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Sotto una buona stella di Carlo Verdone
Con/Me Carlo Verdone, Paola Cortellesi, Tea Falco, Lorenzo Richelmy, Eleonora Sergio.
Commedia/Komedi, Italia, 2014, 106’

Federico Picchioni è un uomo d’affari di successo che, separatosi dalla moglie quando i figli erano ancora piccoli, si trova a doversi occupare di loro già adulti e della nipotina dopo l’improvvisa morte della moglie ed uno scandalo finanziario che lo riduce quasi in rovina. La convivenza è da subito comicamente tragica; la prima a rimetterci è la nuova compagna di Federico, Gemma. A complicare ulteriormente le cose c’è l’arrivo di una nuova e rumorosa vicina, Luisa. Di professione “tagliatrice di teste” è costretta, suo malgrado e causa crisi, a licenziare ad un ritmo vertiginoso diventando oggetto di minacciose quanto buffe telefonate e coloriti insulti. Poco per volta la simpatica inquilina avrà un ruolo fondamentale…

Federico Picchioni është një biznesmen i suksesshëm të cilit, i ndarë nga gruaja e tij kur fëmijët ishin ende të vegjël, i duhet të merret me ta, tashmë të rritur, si dhe me mbesën, pas vdekjes së papritur të gruas dhe pas një skandali financiar që e po e shkatërron. Bashkëjetesa që në fillim është tragjiko – komike; e para që e pëson është Gemma, shoqja e re Federico-s. Për të komplikuar më tej gjërat është ardhja e një fqinjeje të re dhe të zhurmshme, Luisa. Me profesion “prerëse kokash” është e detyruar, pavarësisht saj , për shkak të krizës, të pushojë nga puna me një ritëm marramendës duke u bërë objekt i telefonatave kërcënuese dhe tallëse si dhe ofendimeve shumëngjyrëshe. Pak nga pak qiramarrësja simpatike do të luajë një rol kyç …

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics