Loading Events

July 23 @ 12:00 am - September 30 @ 12:00 am

Udhëtim në Syrin e Ciklopit

  • Tours

Buy Tickets

SYRI I CIKLOPIT

Syri i Ciklopit ose siç i thone ndryshe Gjurma e Ciklopit ndodhet rreth 4 km poshte Krrabes, në fshatin e quajtur Sketerre, ne luginen e lumit Erzen. Ai eshte rreth 20 m i gjere dhe 120 m i thelle si nje perle e fshehur në gryken e Krrabes. Nje humnere e vogel rri ne fund te shkembinjve te Krrabes, dhe poshte saj eshte nje liqen me uje te smeraldte, per te cilin thone se eshte vendi ku bisha dha shpirt e pas tij mbeti nje liqen ne forme zemre. Shkurtimisht kjo legjende flet per nje bishe te stermadhe (pothuaj te gjitha legjendat shqiptare kane nje gjigand apo një ciklop), e cila e perndjekur
nga banorët e zones, pas shumë demeve qe kishte shkaktuar, perfundoi pikerisht poshte ketyre shkembinjve. Thone se aty ku shkeli per here te fundit bisha, mbeten gjurmet e gervishtjes se kthetrave te tij dhe aty ku vdiq, mbeti një liqen në forme zemre. Si te gjitha legjendat qe trupin dhe koken i kane ne imagjinate por kembet i kane te ngulura fort tek e verteta, edhe ne kete rast, shihen disa gervishtje te thella ne shkemb dhe liqenin e
mrekullueshem ne forme zemre.

Kategoria: Marrshim
Vendtakimi: Liceu art. Jordan Misja
Pjesemarrja: 4 + Persona
Distanca: 8 Km
Niveli i Guides: Sfidues
Vendndodhja: Krrabe , Tirane
Femije: Mosha 8 Vjec +

Programi

Nisja ne oren 09:00 nga Liceu Aritistik Jordan Misja (Tirane), mberritja ne fshatin Sketerre- Krrabe rreth ores 10:20, pas ushtrimeve gjimnastikore, nga aty fillojme ecjen ne kembe ne shtegun qe kalon mbi koder dhe zbret poshte ne lume per tek Syri i Ciklopit (ose sic e quajne banoret Urtha e Zeze). Pasi mberrijme ne destinacion do kemi mundesi te shijojme pamjen dhe te konsumojme ushqimin. Pasi qendrojme rreth 1 ore aty do marrim rrugen e kthimit qe eshte shtegu nga i cili erdhem. Ne Tirane mberrijme rreth ores 17:00.

Pagesa perfshin si me poshte:

1. Transporti Tirane – Krrabe – Tirane
2. Paketa Ushqimore
a. Sanduic i madh
b. Sanduic i vogel fshati
c. Biskota
d. Fruta te Thata
e. Frut
3. Guida
4. Fotograf gjate aktivitetit

CFARE DUHET TE KENI ME VETE:

-Uje 1.5 l
-Cante Shpine
-Rroba per t’u nderruar
-Kepuce te pershtatshme
-Buzeqeshjen tuaj
-Kutine personale te ndihmes se shpejte

 

Disclaimer

IntoAlbania does not operate or own any tours; IntoAlbania do not own any of the third-party providers (tour providers) nor are we under the economic control of any of these third-party providers in our platform. 

Tickets

30 available
4 Persons Ticket120.00

Please fill in all required fields

30 available
2 Persons Ticket90.00

Please fill in all required fields

20 available
1 Person Ticket45.00

Please fill in all required fields

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics