Loading Events

July 31 @ 8:00 am - October 31 @ 7:00 pm

Udhëtim 1 ditor ne Malin e Kallkanit

  • Tours

Buy Tickets

Karakteristikat:

Kategoria: Ngjitje / Marshim

Ora: 07:00/09

Distanca: Disnivel 920 M

Niveli i guides: Mesatarë

Vendi i Nisjes: Tirane/Librazhd.

Pershkrimi:

Mali i Kallkanit ndodhet në pjesën veriore të Parkut Kombetar Shebenik-Jabllanice i cili shtrihet ne verilindje të vendit tonë, në kufijtë e administrimit pyjor të Librazhdit dhe ka një sipërfaqe të përgjithshme prej 33 927 ha. Parku Kombëtarë Shebenik-Jabllanice është një nder parqet më të bukurat të vendit tonë si dhe më i madhi në Shqipëri. Ndodhet ne lartesine 2,253 m ku ne te ndodhen 14 Liqene akullnajore dhe 3 Liqene artificiale.

Programi:

-Nisemi nga Librazhdi në orën 08:00 dhe rreth orës 09:30 jemi në Fushë Studën . Nga aty do të marrim rrugën për në Fshatin Steblevë i cili ndodhet ne pjesën veriore te Parkut në kufi me Maqedoninë. Më pas marim shtegun në këmbë për te Mali i Kallkanit 2189 m.

-Do të përshkrojmë një distancë rreth 6-7 km ku do alternohet hecja në brendësi të pyllit të ahut dhe terrenit jo shumë malorë do ndalojmë herë pas here për të bërë foto në vendet më pikante, me gjithëse atje është gjithçka e bukur,pasi të perfundojmë shtegun në brendësi te pyllit do shfaqet përpara nesh madheshtorja Fushat dhe Burimet ujore si dhe Ish Posta Kufitare,pasi të freskohemi në ujin e ftohtë të burimit ,marim rrugën për në Majë.

-Do të kemi kënaqësinë të jemi në kufi me Maqedoninë ku pamja që na ofrohet nga të anët e dy shteteve është mahnitëse ,pyjet e virgjëra dhe të dendura me ngjyrë e artë të Vjeshtës ,pamja e Malit të shebenikut 2260 m,Liqeni i Kallkanit do jetë nën këmbët tona,ngjyra e artënga të gjitha anën do mundësojë mbylljen e Aventurës sonë.

Shënim: Gjatë këti turi, do të kemi mundësine të shikojmë Brezin e Butë “Kloni i Hekurt ” në kohën e Regjimit Komunist sot pjesa e Brezit të Gjelbër Europian.

Vendet që do vizitojmë:

1-Qendra e Vizitorëve Fushë-Studë
2-Mali i Kallkanit
3-Brezi i Gjelbër Europian
4-Liqeni i Fushë-Studnes
5-Burimi Ujorë i Kallkanit
6- Ish Postat Kufitare

 

E përfshirë në çmim:

  • Transporti: Librazhd-Fushë Studën-Librazhd
  • Guidat shoqëruese
  • Foto gjate aktivitetit

ÇFARË DUHET TË KENI ME VETE :

  • Çantë Shpine
  • 1L ujë
  • Ushqim sipas dëshirës
  • Kepuce te pershtatshme
  • Rroba për tu nderruar,krem djelli,kapele.

 

Disclaimer

IntoAlbania does not operate or own any tours; IntoAlbania do not own any of the third-party providers (tour providers) nor are we under the economic control of any of these third-party providers in our platform. 

Tickets

40 available
1 Person Ticket70.00

Please fill in all required fields

40 available
2 Person Ticket100.00

Please fill in all required fields

40 available
3 Person Ticket135.00

Please fill in all required fields

40 available
4 Person Ticket168.00

Please fill in all required fields

40 available
5 Person Ticket195.00

Please fill in all required fields

40 available
6 Person Ticket180.00

Please fill in all required fields

Notification

Please on the checkout, define your desired Tour Dates.

Developed by Frakton & Designed by project.graphics