Loading Events

Art Turbina

December 12 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Unë e Kam Gjithmonë Një Shami Në Xhepin Tim

Kërcimi dhe shamia i përkasin njëra tjetrës. Në vallen tradicionale shqiptare shamia lodron mbi kryet e kërcimtarëve. Gjithashtu ajo vendosej në xhaketën e kuadros komuniste, mbi fytyrën e familjarit kur ndërron jetë, shërbente si peng dashurie ose kërkesë prindërore për pastërti. Pjesa nga Gjergj Prevazi hulumton me anë të shamisë marrëdhënien e një brezi të ri me kujtimet e tyre. Mëndafshi dhe letra, muzika tradicionale dhe elektronike, vallja dhe kërcim modern gërshetohen me pyetjet e një brezi të ri në kërkim të identitetit të tij.

——————————————————————————————

Tanz und Taschentuch gehören zusammen! Im traditionellen albanischen Tanz Valle wirbelt das Taschentuch über den Köpfen. Es steckte aber auch im Sakko kommunistischer Kader, liegt auf dem Gesicht verstorbener Familienmitglieder, diente als Liebespfand oder der elterlichen Aufforderung zur Sauberkeit. Das Stücke von Gjergj Prevazi erkundet über das Taschentuch den Umgang einer jungen Generation mit ihren Erinnerungen. Seide und Papier, traditionelle und elektronische Musik, Valle und moderner Tanz, verbinden sich zu den Fragen einer jungen Generation auf der Suche nach ihrer Identität.

Venue

Rruga Sami Frasheri
Tirana, 1001 Albania
+ Google Map

Phone

Website

Developed by Frakton & Designed by project.graphics