Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

Prill 10 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Amori che non sanno stare al mondo di Francesca Comencini

Rassegna “Terapia di coppia“
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Amori che non sanno stare al mondo di Francesca Comencini
Con/Me Lucia Mascino, Thomas Trabacchi, Carlotta Natoli, Valentina Bellè, Camilla Semino Favro. Drammatico/Dramë, Italia, 2017, 92’, Subt. Inglese/Me titra në Anglisht

Claudia e Flavio si sono amati, a lungo e grande passione. Poi tutto è finito, e per lei è stato molto traumatico. Dopo tanti anni quello che entrambi vedono è un mondo alla deriva, come un’isola. Lui ha dentro la furia di andare avanti, tornare a terra; lei non vorrebbe dimenticare mai. Flavio incontra Giorgia, con l’energia e la freschezza dei trent’anni, e basta un attimo tra loro e la pioggia d’estate fa il resto. Claudia e Nina si conoscevano già, ma all’università, divise dal ruolo, dall’età, dall’idea che il rispetto non si sarebbe mai trasformato in amore. Eppure Nina è bellissima, seducente e meravigliosa, e il suo abbraccio ha una potenza a cui nessun donna può sottrarsi.

Claudia dhe Flavio e donin njëri-tjetrin, me një pasion të gjatë dhe të madh. Pastaj gjithçka përfundoi dhe për të ishte shumë traumatike. Pas shumë vitesh, ajo ç’ka ata shikojnë është një botë në lëvizje, si një ishull. Ai ka brenda vullnetin të ecë përpara, të kthehet në tokë; ajo nuk do të harrojë kurrë. Flavio takon Giorgia-n, me energjinë dhe freskinë e një tridhjetë vjeçareje dhe mjafton një moment mes tyre dhe shiu i verës bën punën e vet. Claudia dhe Nina njihnin me njëria-tjetrën, por në universitet, të ndara nga roli, nga mosha, nga ideja se respekti nuk do të transformohej kurrë në dashuri. Megjithatë, Nina është shumë e bukur, joshëse dhe e mrekullueshme dhe përqafimi i saj ka një fuqi që asnjë grua nuk mund t’i shpëtojë.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics