Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

Shkurt 27 @ 6:30 pm - 8:30 pm

Attesa e Cambiamenti di Sergio Colabona

Rassegna “Terapia di coppia“
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Attesa e Cambiamenti di Sergio Colabona
Con / Me Martina Stella, Corrado Fortuna, Samuela Sardo, Roberta Giarrusso, Paolo Conticini.
Commedia/Komedi, Italia, 2016, 90’, Subt. Inglese/ Me titra në Anglisht

Due storie diverse e indipendenti ma unite dallo stesso evento, lo stravolgimento della vita coniugale dato dalla gravidanza. Beatrice e Gianni, nonostante una vita lavorativa molto piena, sognano di avere un figlio per coronare il loro legame; ma una volta che la donna rimane incinta, gli sbalzi ormonali e di umore, l’attesa e il nervosismo porteranno dei cambiamenti inaspettati. Anche un’altra coppia però sogna di avere un figlio. Sono Anna e Tina, che permettono al regista di affrontare, senza cadere nello stereotipo, la tematica dei figli nelle coppie omosessuali. Non mancano poi le suocere ficcanaso e un po’ invadenti.

Dy histori të ndryshme dhe të pavarura, por të bashkuara nga e njëjta ngjarje, tronditja e jetës bashkëshortore nga shtatzania. Beatrice dhe Gianni, pavarësisht një jete të pasur pune, ëndrrojnë të kenë një fëmijë për të kurorëzuar lidhjen e tyre; por sapo gruaja mbetet shtatzënë, ndryshimet hormonale dhe ato të humorit, pritja dhe nervozizmi do të sjellin ndryshime të papritura. Megjithatë, edhe një çift tjetër, ëndërron të ketë një fëmijë. Ata janë Anna dhe Tina, të cilat e lejojnë regjizorin të trajtojë, pa rënë në stereotip, tematikën e fëmijëve në çiftet homoseksuale. Nuk do të mungojnë dhe vjehrrat që futin hundët kudo dhe pak intrigante.

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics