Loading Events

Piramida

Janar 25 @ 6:00 pm - 9:00 pm

Critical Mass Tirana Janar 2019

Le ta fillojme mbare kete vit me Masen tone Kritike ,per me shume korsi,per me pak trafik per me shume jete ne kete qytet.
Te premten, date 25 Janar , sic eshte tradita, mblidhemi tek Piramida ne orën 18:00 per te bere xhiron e muajit neper rruget e Tiranes, Ndergjegjesojme shoferet, u shtojme deshiren qytetareve qe ende s’kane blere biciklete dhe japim shembullin tone per nje qytet me ekologjik. me mire nje critical mass, se nje biciklete e lidhur te shtylla para kafes. mos neglizhoni!

Çfarë është Critical Mass?

Critical Mass është një organizim spontan i çiklistëve, që zhvillohet prej vitesh në shumë qytete të botës. Çiklistët takohen të premten e fundit të çdo muaji, pa qenë askush përgjegjës për organizimin e tyre, apo për mbarëvajtjen e organizimit. Grupi i madh bën një xhiro të gjatë në rrugët e qytetit, duke festuar, por në të njëjtën kohë duke protestuar për të drejtat e çiklizmit.
Critical Mass është një lëvizje shoqërore, e pa formalizuar në format tipike të shoqatave, organizatave apo bizneseve. Nuk ka një hierarki të përcaktuar, që do të thotë se nuk ka një lider apo një person që është përgjegjes për grupin. I vetmi formalizim i aktivitetit është përcaktimi paraprak i një orari për mbledhjen e çiklistëve, si dhe një itinerari të përafërt që do të ndiqet. Nuk ka një kryesi zyrtare që i merr këto vendime, por thjesht zëri i të gjithë pjesëmarrësve, që vendosin duke i shkruar njëri tjetrit dhe duke përhapur fjalën në qytet. Shpesh herë çiklistët që janë duke kryesuar grupin marrin dhe vendimin që të ndryshojnë itinerarin, gjë që ndiqet nga i gjithë grupi. Mënyra sesi funksionon organizimi i një Critical Mass, është quajtur shpesh “Një rastësi e organizuar”.

Critical Mass cyclists will be back on the streets of Tirana on Friday evening.The ride, which takes place every last Friday of the month.
Get your bicycle ready!

Venue

Bulevardi Deshmoret e Kombit
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics