Loading Events

Tirana Ekspres

Maj 15 @ 7:00 am - Maj 19 @ 11:30 pm

Ekspozita “Kultura e Poshtërimit” @Tirana Ekspres

English below – Ju ftojmë të dërgoni një mesazh mbështetës gjatë 15-19 Maj, 2019 tek Tirana Ekspres, 17:00- 19:30, aktivitet i ekspozitës “KULTURA E POSHTËRIMIT” nga ANTONIJ KARADZOSKI, pjesë e Fushatës ARTIVISTE Ndërgjegjesuese mbi Bullizimin, si dhe atë në Internet, bazuar në orientimin dhe identitetin seksual, inspiruar nga vetë historia e artistit si një djalë homoseksual në një vend të vogël dhe konservator si Republika e Maqedonisë së Veriut. Antonijt ju desh të përballonte shumë bullizmin, diskriminimin homofobik që në moshë të vogël. Ai la vendin e tij për të jetuar në Amsterdam, Hollandë, dhe është i fokusuar në Artivism, si qëllim për të bërë ndryshim në botë nëpërmjet artivizmit dhe fokusi i tij është komuniteti LGBTI në vendet me ‘’vështirësi’’ si rajoni i Ballkanit, Azerbajxhani, Gjeorgjia, Turqia, Palestina dhe shumë të tjera.
Ekspozita “Kultura e Poshtërimit” në Tirane është kuruar nga Blerina Berberi, dhe i bashkohet aktiviteteve të organizuara gjatë javes IDAHOT 2019 (Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë dhe Transfobisë) në Shqipëri.
Falenderime te vecanta organizatorëve dhe mbështetësve Open Mind Spectrum Albania (OMSA), Ambasada e Mbretërisë së Hollandës, Ministrinë e Jashtme të Hollandës, Stichting Art. 1 dhe Youth Artivists for Change (YAC).

————— EN ———–

EN – You are invited to send a supportive message during 15-19 May, 2019 at Tirana Ekspres, 07:00- 23:30, an activity of the exhibition “CULTURE OF HUMILIATION” from ANTONIJ KARADZOSKI, during the Artivism Awareness Campaign on Bullying and Cyberbullying, based on sexual orientation and gender identity, inspired by the personal story of the artist as gay in a small and conservatory place like Republic of North Macedonia. Antonij faced a lot of bullying, cyber-bullying, discrimination, homophobia at young age and growing up. He escaped his native country to live in Amsterdam, The Netherlands, and he is focused on making a difference in the world through the method of Artivism and his main focus is the LGBT community in “difficult” countries like the Balkan Region, Azerbaijan, Georgia, Turkey, Palestine and many more.
The exhibition “Culture of Humiliation” in Tirana is curated by Blerina Berberi, and joins the activities organized during the IDAHOT 2019 week (International Day Against Homophonia and Transphobia) in Albania.
Special thanks to the organizers and supporters Open Mind Spectrum Albania (OMSA), Embassy of the Kingdom of the Netherlands, Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands, Stichting Art. 1 and Youth Artivists for Change (YAC).

Venue

Rruga Thimi Mitko, pas sheshit Avni Rustemi
Tirana, Albania
+ Google Map

Developed by Frakton & Designed by project.graphics