Loading Events

Tulla Nouvelle-terrace

Qershor 21 @ 9:00 pm - 11:30 pm

Festa e Muzikës në Tiranë : Koncert CLIO / Këngë Franceze

► Clio e shpreh, nëpërmjet këngës, shijen e saj për kinemanë e autorit. Ajo shkruan dhe kompozon në frymën e filmit me metrazh të shkurtër. Shkrepjet e momenteve që përvidhen. Fotografia është e vërteta dhe kënga e Clio është “24 herë e vërteta në sekondë”, sipas formulës së Godard në Le Petit Soldat. Që nga kënga e sjellë në formën e artit të 7të, sikur është filmuar me penel. Me penelata të vogla, përshkrim grafik i ndjenjave. Tek ajo, detaji përbën tregimin, dhe prodhon imazhe të rrufeshme.

Në dëgjim : https://www.youtube.com/watch?v=9enP5t05wFU

FALAS

Turne i organizuar nga rrjeti i Aleancave Franceze në Shqipëri, në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Shqipëri.

Tulla Nouvelle – Mbi Operën, hyrja nga shkalla e Institutit Italian të Kulturës

**

► Clio décline en chansons son goût pour le cinéma d’auteur. Elle écrit et compose dans l’esprit des courts-métrages. Polaroïds de moments fugaces. La photographie, c’est la vérité et les chansons de Clio, c’est « 24 fois la vérité par seconde », selon la formule de Godard dans Le Petit Soldat. De la chanson façon 7ème art, quasiment filmée au pinceau. Par petites touches, peinture des sentiments. Chez elle, le détail fait le récit, il produit des images fulgurantes.

En écoute : https://www.youtube.com/watch?v=9enP5t05wFU

GRATUIT

Tournée organisée par le réseau des Alliances Françaises en Albanie, en partenariat avec l’Ambassade de France en Albanie.

Tulla Nouvelle – Au-dessus de l’Opéra, accès par l’escalier de l’Instituto Italiano di Cultura

Venue

Pallati i Kultures, (kati III), Sheshi Skënderbej,
Tirana, 1001 Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics