Loading Events

Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi

Maj 16 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Filmi “Die Vermessung der Welt”

Dy burra po eksplorojnë botën. Njëri përqendrohet në të dukshmen, tjetrën në të imagjinueshmen. Alexander von Humboldt udhëton për në Amerikën e Jugut për të matur kontinentin dhe për të zbuluar një jetë të huaj. Carl Friedrich Gauss, vjen nga një familje e varfër, hulumton në shtëpi mbi tavolinën e tij dhe bëhet një matematikan i famshëm. Një realizim i jashtëzakonshëm letrar.

Filmi shfaqet ne gjermanisht me titra anglisht
Hyrja e lire

Zwei Männer erforschen die Welt. Der eine konzentriert sich auf das Sichtbare, der andere auf das Vorstellbare. Alexander von Humboldt, reist nach Südamerika, um den Kontinent zu vermessen und fremdes Leben zu entdecken. Carl Friedrich Gauß, aus ärmlichen Verhältnissen stammend, forscht zu Hause am Schreibtisch und wird ein berühmter Mathematiker. Eine großartige Literaturverfilmung.

Eintrit Frei

Venue

Rruga Aleksander Moisiu, Nr.78 - Kinostudio
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics