Loading Events

Kalaja e Gjirokastres

Qershor 11 @ 6:30 pm - Qershor 12 @ 9:00 pm

Guardians of Paradise & Liberation Day | Premiere in Gjirokastra

[shih me poshtë versionin shqip]

Zeta, Traavik.Info and the Municipality of Gjirokastra
have the pleasure of inviting you to the world premiere of
GUARDIANS OF PARADISE – Man and Masses in North Korea
a photo installation by Traavik.Info
Ismail Kadare House, Gjirokastra, Albania Tuesday 11 June 2019 at 18.30,
and the Albanian theatrical premiere of international hit documentary LIBERATION DAY about the first-ever (and possibly last) rock concert in North Korea,
open-air screening at the Castle of Gjirokastra, 20:30.

Wednesday 12 June at 18:30, a second screening will take place at the cinema of Musine Kokalari Cultural Centre followed by a Q & A with director Morten Traavik, photographer Jørund F. Pedersen and Laibach representative Ivan Novak.

Welcome to the hometown of poets and dictators, in the land of eagles.

Supported by Art Council Norway, Municipality of Gjirokastra and Ministry of Culture of Albania

It is the hallmark of any deep truth that its negation is also a deep truth.
Niels Bohr

||||

Zeta, Traavik Info dhe Bashkia Gjirokastër
kanë kënaqësinë t’ju ftojnë në:

Premierën botërore të, GARDIANËT E PARAJSËS- Njeriu dhe populli në Korenë e Veriut, një instalacion fotografik nga Traavik.info
Në Shtëpinë e Kadaresë, Gjirokastër, ditën e martë 11 qershor 2019, ora 18.30.
Dhe premierën teatrale në Shqipëri të dokumentarit hit ndërkombëtar, DITA E ÇLIRIMIT, rreth koncertit të parë rok (dhe me shumë mundësi të vetmit) në Korenë e Veriut.
Në Skenën e festivalit të Kalasë së Gjirokastrës, në orën 20.30

Të mërkurën 12 qershor, ora 18:00, një projeksion i dytë do të zhvillohet tek salla e kinemasë të Qëndrës kulturore Musine Kokalari, e ndjekur nga një bashkëbisedim me regjizorin Morten Traavik, fotografin Jørund F. Pedersen dhe përfaqësuesin e Laibach, Ivan Novak.

Ju mirëpresim në vendlindjen e poetëve dhe diktatorëve, në vendin e shqiponjave.

Ky program u mundësua nga: Arts Council Norway, Bashkia Gjirokastër dhe Ministria e Kulturës.

Është shenjë dalluese e çdo të vërtetë të thellë që mohimi i saj është gjithashtu një e vërtetë e thellë.
Niels Bohr

Venue

Rruga Evlia Celebi
Gjirokaster, Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics