Loading Events

Istituto Italiano di Cultura a Tirana

Shkurt 20 @ 6:30 pm - 8:30 pm

Novecento Atto I di Bernardo Bertolucci

Rassegna Bertolucci
CineClub dell’Istituto – Incontri in Biblioteca

Novecento Atto I di Bernardo Bertolucci
Con/Me Robert De Niro, Gérard Depardieu, Stefania Sandrelli, Dominique Sanda, Burt Lancaster, Romolo Valli, Werner Bruhns, Donald Sutherland
Drammatico – Storico/Dramë – Histori, Italia, 1976, 162’

Emilia, 25 aprile 1945. Nelle campagne parmensi i partigiani catturano gli ultimi fascisti; un ragazzo tiene sotto tiro il ricco proprietario terriero Alfredo Berlinghieri. Con un salto temporale l’azione si sposta al 1900, anno di nascita di Alfredo, futuro erede dei possedimenti del padre, e di Olmo Dalcò, figlio di una contadina che lavora presso la famiglia Berlinghieri. I due, crescendo, stringono un legame d’amicizia molto forte a dispetto della diversa estrazione sociale e degli eventi storici che tendono ad allontanarli: prima il servizio di leva che li assegna a reparti diversi durante la Grande Guerra, poi l’avvento del regime fascista che privilegia i latifondisti scatenando la ribellione contadina…

Emilia, 25 prill 1945. Në fshatrat e Parma-s partizanë kapin fashistët e fundit; një djalë mban në shënjestër pronarin e pasur të tokave Alfredo Berlinghieri. Me një kalim në kohë ngjarjet spostohen në vitin 1900, viti i lindjes së Alfredos, trashëgimtarit të ardhshëm të pasurisë së babait të tij dhe të Olmo Dalçò, biri i një fshati që punon me familjen Berlinghieri. Të dy, gjatë rritjes, lidhen shumë fort me njëri-tjetrin, pavarësisht prej sfondit të ndryshëm shoqëror dhe ngjarjeve historike që tentojnë t’i distancojnë ata: së pari shërbimi ushtarak që i cakton ata në reparte të ndryshme gjatë Luftës së Madhe, pastaj ardhja e regjimit fashist që favorizon pronarët e tokave duke shkaktuar rebelimin e fshatarëve …

Venue

Pallati i Kulturës, Kati II, Sheshi Skënderbej Tirana - Albania
Tirana, Albania
+ Google Map

Notification

Developed by Frakton & Designed by project.graphics